Ulje skuplje do 10 posto

Bez autora
Oct 11 2010

BIMAL Brčko, jedini proizvođač jestivog ulja u BiH, za svoju proizvodnju uvozi 93 posto potrebne sirovine. S obzirom na to da je na svjetskom tržištu došlo do povećanja cijene ovih sirovina, prije svega suncokreta za 50 do 100 posto, može se očekivati da će uskoro doći do povećanje cijene gotovih proizvoda. Težnja vlasnika i poslovodstva BIMALA je da povećanje cijene gotovih proizvoda na tržištu ne pređe 10 posto, jer se bh. potrošači ionako nalaze u teškoj ekonomskoj situaciji.

Ulje skuplje do 10 postoBIMAL Brčko, jedini proizvođač jestivog ulja u BiH, za svoju proizvodnju uvozi 93 posto potrebne sirovine.

S obzirom na to da je na svjetskom tržištu došlo do povećanja cijene ovih sirovina, prije svega suncokreta za 50 do 100 posto, može se očekivati da će uskoro doći do povećanje cijene gotovih proizvoda.

Pomoćnik direktora za proizvodnju BIMALA Ševal Suljkanović je kazao da je težnja vlasnika i poslovodstva BIMALA da povećanje cijene gotovih proizvoda na tržištu ne pređe 10 posto, jer se bh. potrošači ionako nalaze u teškoj ekonomskoj situaciji.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik